Galaxy S5 officieel in de winkels

Het moment is aangebroken dat na een maand van vooraf kunnen bestellen nu ook de Galaxy S5 echt fysiek te koop zal gaan zijn en dat dus ook iedereen die de bestelling al vooraf heeft gemaakt voor de Galaxy S5 deze ook binnen een aantal dagen op de deurmat zal krijgen bezorgd. Vooralsnog lijkt er goed op de grote vraag in te zijn gespeeld en lijkt het dus niet zo te zijn dat er mensen teleurgesteld zijn geworden omwille het feit dat zij dus wel al vooraf hun bestelling hadden geplaatst, maar nu dus alsnog extra lang op hun Galaxy S5 moeten wachten.

Niet alleen Galaxy S5 te koop

Het is niet alleen maar de Galaxy S5 die in de winkels te koop is vanaf nu, want hetzelfde geldt namelijk ook voor 2 andere apparaten van Samsung, namelijk de Gear Fit en daarnaast ook de Gear 2. Ook dit zijn natuurlijk apparaten waar al geruime tijd naar werd uitgekeken, maar ondanks dat is het uiteraard ook niet vreemd dat veruit de meeste aandacht uit gaat naar de Galaxy S5, want dat is waar ook Samsung de meeste focus op heeft gelegd en ook waar Samsung uiteindelijk het meeste van zal gaan verwachten qua omzet en qua verkoopcijfers. Het repareren van een S5 zou overigens niet zo eenvoudig zijn, zoals onderzoek recentelijk uitgewezen heeft.

Android apps in toekomst veiliger

In de nabije toekomst zal het ongetwijfeld zo zijn dat Android apps veiliger gaan worden voor de eindgebruiker. Dit heeft dan niet zo zeer te maken met wijzigingen die worden aangebracht in de apps zelf, maar wel met wijzigingen die door Google aangebracht zullen gaan worden in Android. Zo zal er strenger worden toegezien op apps die mogelijk malware met zich meebrengen en zich zo dus na installatie in je telefoon kunnen nestelen. Hier wordt wel al het nodige aan gedaan door Android, maar het kan dus blijkbaar nog een stuk beter en daar gaat Google dan ook zorg voor dragen. Ongetwijfeld zal dit in een update worden verwerkt op het moment dat Google hier helemaal klaar mee is. Uiteraard hoef je door dergelijke berichtgevingen niet afgeschrikt te worden om een mobiel abonnement met een Android telefoon te kopen, want het is ook gewoon belangrijk om niet zomaar allerlei apps te installeren als je er eigenlijk niet zoveel vanaf weet. Kijk ook waar je toestemming voor geeft op het moment van instalatie, want vrijwel geen enkele telefoon gebruiker leest eigenlijk de kleine lettertjes door op het moment van een installatie van een app. Omdat de beveiliging nu ook al goed is verwacht Google eigenlijk niet dat er heel veel apps door de mand zullen vallen met de extra beveiliging, maar het is natuurlijk fijn te weten dat Google er in ieder geval wel goed werk van maakt. Voor de beveiliging is het natuurlijk ook altijd goed om de nieuwste versie van Android te downloaden als je nog een oude versie gebruikt.

Extern bedrijf waardeert reparatie Galaxy S5 laag

Een extern bedrijf wat alle mobiele telefoons waardeert op de manier waarop deze gerepareerd kunnen worden heeft niet veel goeds over voor de Galaxy S5, want deze heeft een niet heel erg hoge score behaald. Het bedrijf kijkt onder meer naar hoe een mobiele telefoon uit elkaar te halen is en ook weer in elkaar te zetten is. Immers zijn dit natuurlijk noodzakelijke handelingen op het moment dat er reparatie aan de mobiele telefoon plaats moet gaan vinden. De Galaxy S5 is een mobiele telefoon die niet al te makkelijk uit elkaar valt te halen en mede daardoor heeft het dus ook niet zo’n heel hoge score kunnen behalen. Waar er in totaal 10 punten zijn te verdienen heeft de Galaxy S5 er slechts de helft weten te scoren. Dat is dus niet al te best en eigenlijk is het ook wel enigszins verrassend te noemen, want de Galaxy S4 wist namelijk bij hetzelfde bedrijf maar liefst 3 punten meer te scoren en dat betekent dus dat deze een heel stuk vriendelijker is om een reparatie bij uit te voeren. Dat is dus wel een opmerkelijk detail, maar voor de liefhebbers van de Galaxy-serie zal het verder natuurlijk allemaal niet zo heel veel uitmaken en men zal zich hierdoor waarschijnlijk toch niet gaan laten tegenhouden de telefoon aan te schaffen.

Video’s met Sony Xperia Z2

Als je in het bezit van een Sony Xperia Z2 bent is het belangrijk dat je je goed realiseert dat je niet te lang gaat filmen met je telefoon. Dit bericht is namelijk door Sony zelf de wereld in geholpen, aangezien er dus klaarblijkelijk problemen zouden zijn ontstaan met het maken van filmpjes met een dergelijke mobiele telefoon. Heb je dus een mobiel abonnement met een Sony Xperia Z2, dan dien je hier wel aandacht aan te besteden, want de problemen die namelijk zouden kunnen ontstaan hebben alles te maken met oververhitting van je beeldscherm en dat zou dus serieuze schade kunnen laten ontstaan aan je mobiele telefoon. Wees hier dus wel voor op je hoede, want het zou natuurlijk erg zonde van je mobiele telefoon zijn als deze hierdoor schade oploopt.

Ander advies van Sony

Dit is niet het enige advies wat Sony heeft gegeven, want het heeft namelijk ook laten weten dat het maken van een filmpje welke in hd-kwaliteit is erg groot kan zijn. Het is natuurlijk een open deur, maar toch willen zij de gebruikers van Sony telefoons dus dan ook aanraden om ook hier rekening mee te houden, want dit zou natuurlijk wel eens heel snel ten koste van de opslagcapaciteit van je mobiele telefoon kunnen gaan. Dit is dus niet zo zeer advies voor de gebruikers van de Sony Xperia Z2, maar meer gewoon voor alle Sony telefoon gebruikers welke filmpjes in hd-kwaliteit kunnen maken. Dit geldt bijvoorbeeld dus ook voor de voorganger van de Sony Xperia Z2, namelijk de Sony Xperia Z1.

Televisie kijken via 4G internet

Er zit iets heel moois aan te komen voor de gebruikers van mobiele abonnementen van KPN, in elk geval wanneer je gebruik van 4G maakt. Doe je dit namelijk, dan zul je op korte termijn hiermee in staat worden gesteld om televisie te kijken. Het gaat hierbij niet zomaar om televisie kijken, maar om live televisie kijken. Uiteraard zal dit veel data vereisen van je mobiel abonnement, maar de optie is er dus wel om gewoon je favoriete series of iets dergelijks te kijken wanneer je onderweg bent. Of ook een provider als bijvoorbeeld Simyo of Telfort deze dienst bij haar mobiele abonnementen aan gaat bieden in de toekomst is nog niet bekend.

Wanneer kunnen we de dienst verwachten?

Alhoewel we verwachten dat de dienst toch wel aanstaande is doet KPN hier verder geen uitspraken over en is het enige dat KPN over de kwestie heeft losgelaten het feit dat zij inderdaad de dienst zullen gaan aanbieden. Of de dienst dus nog in ontwikkeling is of dat deze al klaar is voor een lancering laat KPN hierbij in het midden. Zoals gezegd zul je dus wel rekening moeten houden met flink wat dataverbruik indien je 4G internet hebt en daarmee dus live televisie wilt gaan kijken. Je zult snel genoeg doorkrijgen hoeveel data je hiervoor exact nodig hebt.

LG G2 wordt opgevolgd door kleiner model

Het is natuurlijk een trend onder telefoonmerken om van een succesvol model ook nog een kleinere versie uit te brengen. Ook LG gaat hierin mee, want zij zullen namelijk een kleinere versie uit gaan brengen van de G2 telefoon. Niet geheel verrassend zal het toestel de naam G2 Mini krijgen. Het toestel is al aangekondigd en vanaf april van dit jaar zul je er ook een mobiele telefoon abonnement bij kunnen afsluiten. Dat de term Mini niets meer zegt bij een mobiele telefoon blijkt ook wel bij de G2 Mini van LG, want klein is deze telefoon namelijk allerminst. Met een afmeting van 4,7 inch is deze zelfs groter dan menig smartphone van dit moment. Uiteraard is de G2 Mini wel weer een stukje kleiner dan de reguliere G2 telefoon. Naast de G2 Mini kunnen we natuurlijk ook nog de G3 van LG gaan verwachten.

Lagere specificaties

Het spreekt voor zich dat de G2 Mini het niet zal doen met de specificaties van de G2, maar dat deze een fractie lager liggen over het geheel gezien. Dat kan natuurlijk ook niet anders, want de G2 Mini zal naar verwachting wel voor een aanzienlijk lagere prijs aangeboden worden, al valt hierover voorlopig nog niets met zekerheid te zeggen. Hetgeen de G2 Mini het meest op zal inboeten is de beeldscherm resolutie.

Lumia 1320 komt naar Nederland

We hebben flink wat geduld op moeten brengen, maar Nokia heeft dan toch ook in ons land aangekondigd met de Lumia 1320 op de markt te gaan komen. Dat is interessant, want de Lumia 1320 is namelijk een van de goedkopere telefoons in het segment. De Lumia 1320 valt namelijk in de categorie phablets en met een prijskaartje dat net onder de 300 euro ligt kunnen we gerust stellen dat dit een van de meest goedkope telefoons is in die klasse. Het wordt dus zeer interessant om te zien hoe populair deze telefoon van Nokia in ons land zal gaan worden, maar mede dankzij de prijs en toch ook de kwaliteit die je ervoor in de plaats krijgt zullen er gerust een heleboel mensen een Lumia 1320 met een mobiel abonnement nemen, want tegenwoordig lijken toch meer mensen op zoek naar goedkope telefoons dan voorheen het geval was.

Camera lijdt onder lage prijs

We kennen Nokia natuurlijk van de mobiele telefoons met uitstekende camera kwaliteit. Hiervoor moet je helaas wel wat gaan betalen, want de camera is een van de zaken waar de Lumia 1320 op in moet boeten. Die lage prijs moet immers ergens vandaan komen. Met 5 megapixel is het leed echter goed te overzien, want nog altijd ben je met de Lumia 1320 hierdoor in staat prima foto’s te schieten. Met het oog op 4G internet en hoe dit in opkomst is in ons land is de Lumia 1320 een prima investering, want de telefoon is prima geschikt om van dit snelle internet gebruik te gaan maken. Nog voor de maand maart aanbreekt zal de Lumia 1320 al in Nederland te verkrijgen zijn.

Oude versies Android niet meer toegestaan

Google zal binnenkort de regel gaan handhaven van het feit dat het niet meer wil dat er versies van Android worden gebruikt door mobiele telefoons die al flink verouderd zijn. Niet alle mobiele telefoons hoeven overigens per se het meest recente besturingssysteem van Android te hebben, maar Google wil er in ieder geval wel voor gaan zorgen dat te oude versies niet meer voorkomen. De gevolgen zullen er ook zeker zijn wanneer de regel van Google niet wordt gehandhaafd door een telefoonmerk, want Google is dan van plan om gewoon in z’n geheel de rechten voor het gebruik van Android te ontzeggen. Dat is dus nogal een consequentie die hieraan vast zit en zodra Google de regel dan ook definitief zal gaan doorvoeren zullen de telefoonmerken zich ook wel braaf aan de regel gaan houden.

Regel geldt het meest voor goedkope telefoons

De meeste nieuwe mobiele telefoons maken natuurlijk vrijwel altijd al van een nieuwe versie van Android gebruik, aangezien deze ook alle functies van nieuwe mobiele telefoons het beste kan ondersteunen. Zo’n recente versie is echter niet direct nodig op goedkope mobiele telefoons, want deze hebben immers niet zoveel functies en dat is dan ook de reden dat met name in dat segment nog heel veel verouderde versies van Android rondspoken. Dit wil Google dus een halt toe gaan roepen en hier zal aanstonds mee gaan worden begonnen.

HTC krijgt boel weer langzaam op de rit

Met HTC lijkt het langzaam maar zeker toch weer iets beter te gaan. Het jaar 2013 was voor HTC een jaar om snel te vergeten, want er zal met lede ogen terug worden gekeken op de resultaten die er toen door het bedrijf behaald zijn. Het is echter wel iets geweest om lering uit te trekken en het lijkt er dan ook op dat HTC dit heeft gedaan, want het heeft namelijk het jaar 2013 afgesloten met een kwartaal waarin geen verlies is geleden. Sterker nog, er is zelfs wat winst behaald, al mag deze winst overigens geen naam hebben. Het feit dat er echter geen verlies is geleden is zeer bemoedigend te noemen en bij HTC zal dit zeker welkom zijn geweest na dus een slecht jaar.

Mobiele telefoons blijven core business HTC

HTC zal zich ook voor aankomend jaar met name op de mobiele telefoons blijven richten. Zeker nu de cijfers weer iets in het voordeel van HTC spreken wordt er toch weer een heleboel van verwacht. In Nederland loopt het geen storm voor de mobiele abonnementen met HTC telefoons, maar slecht kunnen we de resultaten in Nederland voor HTC ook allerminst noemen. Zeker de HTC One heeft het toch wel erg goed gedaan en nu we in 2014 waarschijnlijk 2 opvolgers hiervan mogen verwachten zullen ook deze het naar verwachting wel weer gewoon goed gaan doen. Het gaat hierbij om een vervanger van de HTC One en een mini versie hiervan.

LG G3 direct concurrent Galaxy S5

Nog voordat beide telefoons überhaupt al op de markt zijn is al duidelijk dat de Galaxy S5 van Samsung en de G3 telefoon van LG direct concurrenten zullen gaan worden binnen nu en een maand. LG heeft namelijk laten doorschemeren dat het zeker niet lang gaat wachten met het uitbrengen van hun nieuwste telefoon. Van de LG G3 is nog geen exacte datum bekend, maar omdat de Galaxy S5 al deze maand zal gaan komen kan ook de komst van de G3 niet al te lang meer gaan uitblijven. Of de G3 ook echt een serieuze kans heeft in de strijd tegen de Samsung Galaxy S5 valt natuurlijk nog maar te bezien, want wat we voorlopig weten van de Galaxy S5 belooft natuurlijk een heleboel en er zijn dan ook een hoop mensen die echt op deze telefoon zitten te wachten.

Specificaties LG G3 goed geheim gehouden

Bij de meeste mobiele telefoons is vlak voor een release toch het meeste wel al bekend over de specificaties, maar bij de LG G3 is dit echter niet heel erg het geval, want het is zelfs nog gissen over het formaat dat LG deze telefoon heeft gegeven. Duidelijkheid hier rond zal echter snel geschept gaan worden.

4G Vodafone doet het goed

Vodafone heeft wat cijfers gepresenteerd omtrent het 4G mobiel internet dat zij al sinds enige tijd aanbieden. Vodafone bereikt met 4G een steeds groter deel van Nederland, al is het uiteraard nog lang niet wat Vodafone voor ogen heeft, namelijk dat het hele land kan genieten van 4G mobiel internet van Vodafone. Dat zal waarschijnlijk nog wel een jaartje in beslag gaan nemen volgens Vodafone. Van alle mensen in Nederland met een mobiele telefoon abonnement van Vodafone waarbij ook 4G mogelijk is gebruikt zo’n 33% de dienst. De andere 67% kan dus wel 4G mobiel internet gebruiken, maar doet dit niet. De reden hiervoor is dat men waarschijnlijk nog niet haar telefoon abonnement heeft uitgebreid naar een abonnement dat 4G internet beschikbaar maakt. Het cijfer van 33% is in principe natuurlijk gewoon goed te noemen voor Vodafone. Bestaande klanten van Vodafone die inmiddels voor 4G mobiel internet hebben gekozen blijken ook beduidend meer data bij hun abonnement te nemen dan voorheen. Dit is uiteraard ook geen slecht nieuws voor Vodafone.

Concurrentie heeft nog meer 4G-klanten

De direct concurrenten op het gebied van 4G voor Vodafone, namelijk T-Mobile en KPN, doen het nog een fractie beter dan Vodafone voor wat betreft 4G-klanten. Vodafone heeft er namelijk ruim 200.000, terwijl T-Mobile en KPN er respectievelijk met 70.000 en 100.000 boven zitten en zij dus de grootste providers op het gebied van 4G zijn. KPN zal van de 4G-providers ook waarschijnlijk de eerste in ons land zijn die het hele land van 4G mobiel internet zal kunnen voorzien.

Galaxy Note telefoon goedkoper

De Galaxy Note 3 waarmee we een aantal maanden geleden kennis hebben mogen maken is alles behalve een goedkope telefoon. Zou je deze telefoon namelijk als los exemplaar willen kopen, dan zul je hiervoor gemakkelijk 700 euro moeten betalen. Omdat veel mensen van een mobiel abonnement gebruik maken zijn zij zich vaak niet bewust van deze prijzen, maar dat is toch echt wat een losse telefoon van dit type kost. Omdat Samsung op de tour lijkt van het reproduceren van bestaande modellen tegen een lagere prijs komt ook de Galaxy Note 3 hierbij aan de beurt. Deze zal namelijk binnenkort worden gelanceerd en dan worden verkocht voor zo’n 200 euro minder. De naam is de Galaxy Note 3 Neo. Een telefoon kan uiteraard alleen maar goedkoper worden als deze ergens op inboet en dat gebeurt dus ook met deze Neo, want er zijn van de kant van Samsung uiteraard wat aanpassingen doorgevoerd. Voordat je dus een mobiele telefoon abonnement met deze telefoon afsluit dien je jezelf dus wel even op de hoogte te brengen welke aanpassingen dit zijn.

Belangrijke aanpassingen aan Note Neo

De Note Neo heeft een iets kleiner beeldscherm en daarnaast zul je het met de Note Neo ook met een iets mindere schermresolutie moeten doen. Het werkgeheugen is daarnaast een klein beetje teruggebracht en het zelfde geldt ook voor het aantal megapixel van de camera. Wil je echter een goedkopere phablet hebben, dan is dit zeker een goede mogelijkheid. Over 2 maanden (maart) zal de telefoon te koop zijn in Nederland. In 2014 zal de doelstelling van Samsung ongetwijfeld zijn meer winst te maken dan afgelopen jaar het geval was, toen een lichte daling werd ingezet.

G Pro 2 lijkt qua uiterlijk op G2

De aankondiging van de LG G Pro 2 hebben we inmiddels alweer een tijdje achter de rug. Alhoewel LG inderdaad de bevestiging heeft gegeven van de komst van de telefoon hebben zij zich verder met name gehuld in stilte, want ze hebben geen woord gerept over eventuele mogelijkheden met deze nieuwe telefoon. Toch zijn er van deze nieuwe telefoon ook al weer foto’s op het internet verschenen en wat hier direct opvalt is dat de LG G Pro 2 qua uiterlijk redelijk lijkt op LG’s eerdere telefoon; de G2. Wat deze beide telefoons namelijk kenmerkt zijn toch de knoppen die op de achterkant van de telefoon zijn gemanifesteerd. Dit is niet direct gedaan uit het oogpunt van design, maar meer uit het praktische oogpunt, want door dit namelijk te doen kan LG ervoor zorgen dat het de telefoons op een andere (beter handelbare) manier kan maken. Het komt namelijk de afmetingen van de toestellen hierdoor ten goede en dat is dus ook wat LG probeert na te streven met de nieuwe Pro phablet.

Uit de verschenen foto’s valt uiteraard niks af te leiden over prestaties, maar enkel op visueel vlak kunnen we de telefoon momenteel dus beoordelen en daaruit blijkt dat het idee van de LG G2 is doorgezet in deze nieuwe telefoon. Weldra zal er ook vast het een en ander over de prestaties bekend gaan worden.

Een miljard verkochte smartphones

Het jaar 2013 was voor de smartphone markt een daverend succes. Nog nooit eerder werd namelijk de barriere van een miljard smartphones overschreden in een jaar, maar daar is dus nu verandering in gekomen in 2013. Dat is wel een ongelooflijk aantal en slechts weinigen hadden er voor 2013 rekening mee gehouden dat dit mogelijk was. Zeker op basis van de cijfers van een jaar eerder werd toen nog niet gedacht aan een miljard smartphones, want dat is ruim een derde meer dan het jaar ervoor. Een absolute stijging dus en dat maakt veel mensen alleen nog maar meer nieuwsgierig over wat er ons dan dit jaar nog allemaal te wachten staat.

Jaar van goedkope telefoons

Het is natuurlijk zo dat met name in 2013 de focus van veel telefoonmerken ook deels verschoven werd naar de goedkope smartphones. Hier zijn er vorig jaar dan ook bijzonder veel van geproduceerd en dat kwam uiteraard door een groeiende vraag. Die vraag is beantwoord door veel telefoonmerken en het is dan ook geen wonder dat ook dat segment een flinke bijdrage levert aan het geheel en dat waarschijnlijk dus ook de enorme stijging in dat segment er mede voor verantwoordelijk is dat er zoveel smartphones zijn verkocht. Cijfers over het feit of het om losse smartphones ging of smartphones met mobiele abonnementen zijn verder niet naar buiten gebracht.

LG komt met nieuwe Pro phablet

Over een nieuwe G Pro phablet van LG is al heel wat gezegd en ook geopperd, maar niks is natuurlijk zo leuk als weten wanneer de phablet tentoon zal worden gespreid. Dit zal over exact een maandje gaan gebeuren. Vreemd is het natuurlijk niet dat LG voor een opvolger kiest van de G Pro telefoon, want deze deed het zeker naar behoren. In Nederland hoeven we ons voorlopig waarschijnlijk nog niet op te gaan maken voor de G Pro 2, want dat deze gepresenteerd zal worden is nog geen garantie dat we de telefoon ook snel in Nederland zullen hebben, zoals ook wel uit het verleden is gebleken. Dit was onder meer nog het geval met de eerste G Pro telefoon, want na de lancering moesten we er in Nederland nog altijd een half jaar op wachten voordat de G Pro beschikbaar was met een mobiel abonnement in ons land. We hebben dan ook geen reden om te denken dat het ditmaal anders zal gaan lopen.

Verbeteringen aan G Pro 2

Natuurlijk mag je van een tweede versie ook een verbeterde versie verwachten. Aan de specificaties schijnt dan ook wel het een en ander te zijn gesleuteld, maar tot nog toe is ons alleen bekend dat de G Pro 2 in ieder geval een stukje groter zal zijn. Of het geheugen en dergelijke ook allemaal is verbeterd ten opzichte van de eerste G Pro zullen we volgende maand te weten gaan komen.

Iets minder winst Samsung

Het kon een tijdlang niet op voor Samsung, maar nu lijkt het bedrijf zich toch weer bewust van het feit dat het ook wel weer minimale tegenslagen kan krijgen. Zo’n minimale tegenslag heeft het bedrijf namelijk onlangs gehad, toen bleek dat de winst een heel klein beetje was teruggelopen ten opzichte van eerdere perioden. Dit heeft met name te maken met het feit dat Apple zich met de iPhone weer terug aan het knokken is in de bovenste regionen van de mobiele telefoon markt en dat Samsung daardoor dus klaarblijkelijk minder telefoons door verkocht. Het is echter niet alleen maar in dit segment dat Samsung een paar kleine tikjes moet incasseren, want zoals bekend houdt Samsung zich ook bezig met goedkope telefoons en software. Ook hier is de concurrentie de laatste tijd echter weer heviger aan het worden, wat dus lichtelijk ten koste gaan van het aantal verkopen.

Concurrentie goedkope telefoons hevig

Samsung heeft natuurlijk altijd al een hoop te duchten gehad van andere merken waar het de goedkope telefoons betreft, maar toch lijkt Samsung er de laatste tijd nog meer last van te hebben. Onder meer merken als Huawei zijn zich op dit gebied flink met de zaken aan het bemoeien en waar Huawei hier momenteel goed de vruchten van plukt is dit bij Samsung dus niet het geval en dat is dan ook een van de aanwijsbare redenen dat de winst ietwat is teruggelopen. Niks om je verder druk over te maken zou je zeggen, want met onder meer een Galaxy S5 in het verschiet zullen de mobiele abonnementen bij de introductie hiervan wel weer veelvuldig worden afgesloten en verwacht wordt dan ook dat Samsung met onder meer dus die mobiele telefoon in dit jaar weer flinke successen zal gaan boeken.

Motorola gaat voor goedkope telefoons

Motorola heeft laten weten dat zij niet alleen in staat zullen zijn om in de toekomst voor goedkopere telefoons te zorgen doordat zij minder geld kwijt zullen zijn aan productie, maar ook dat zij sowieso van plan zijn wat aanpassingen te maken zodat het inderdaad mogelijk moet zijn om met zeer goedkope telefoons op de proppen te komen. Motorola heeft dus aangegeven dat zij nog altijd kwaliteit telefoons kunnen leveren aan consumenten, maar dat zij dit zelf goedkoper kunnen realiseren en dat zij dus graag dit verschil in prijs willen gaan doorberekenen. Dat is natuurlijk ontzettend gunstig en daar hebben in principe dus ook alle partijen baat bij, zowel de consumenten als ook Motorola zelf. Verwacht mag namelijk wel worden dat Motorola zich met een dergelijke visie goed zal kunnen manifesteren in deze markt. Alhoewel er wel over extreme prijsdalingen voor telefoons van Motorola is gesproken hebben zij de cijfers toch een beetje in het midden gelaten en we weten dan dus ook nog niet aan hoeveel daling we precies moeten denken.

Mobiele abonnementen met Motorola telefoon

Als Motorola het plan dat het dus heeft inderdaad door zal gaan zetten en zij uiteraard ook de nodige goedkope telefoons in Nederland zullen gaan uitbrengen mogen we aannemen dat Motorola als mobiele telefoon in populariteit toe zal gaan nemen, tenzij uiteraard ook andere telefoonmerken het voorbeeld gaan volgen. Feit is natuurlijk dat wanneer Motorola aangeeft voor een goedkopere productie van mobiele telefoons te gaan zorgen, dan andere telefoonmerken dit mogelijk ook kunnen doen. Het zal dus moeten blijken of de vraag naar mobiele abonnementen met Motorola telefoon inderdaad zal toenemen als Motorola zich op het nieuwe plan gaat toeleggen.

Eigen besturingssysteem voor China

In China en ook speciaal voor het land China is er nu een besturingssysteem ontwikkeld waarvan enkel mensen woonachtig in China gebruik zullen gaan maken. China is natuurlijk een land met bijzonder veel inwoners, dus zo gek is het nog niet gedacht om alleen op dit land de focus te leggen. Het hele doel en de oorsprong van het ontwikkelen van het besturingssysteem is volgens de makers het feit dat men overal ter wereld (en dus ook in China) gebruik maakt van besturingssysteem die compleet westers zijn. De monopoly positie hiervan is dan ook bijzonder sterk en met een dergelijke ontwikkeling van een nieuw besturingssyteem wil men hier dus stilaan een stokje voor gaan steken. Je moet immers ergens beginnen om de heerschappij van de grote besturingssytemen te willen doorbreken. Natuurlijk is het ook de consument die hier flink wat baat bij heeft, want de keuzemogelijkheden zullen zodoende groeien. Voorlopig geldt dit alleen voor China, maar wellicht dat andere ontwikkelaars het voorbeeld volgen of dat dit ontwikkelde besturingssysteem ook langzaam overwaait naar andere delen van de wereld zodat er wellicht in de aankomende jaren ook in Nederland bij een mobiel abonnement gebruik van mogen maken.

Smartphone met 2 besturingssystemen volop in productie

De smartphone die aanstaande lijkt met 2 besturingssystemen is momenteel volop in productie. Dat blijkt wel uit het feit dat er al voldoende foto’s aan het circuleren zijn op internet waarop de telefoon is waar te nemen. Het is een telefoon met zoals al aangegeven 2 besturingssystemen, welke Firefox OS en Android zijn. Van Firefox OS weten we natuurlijk nog niet zoveel, aangezien er eigenlijk geen zeer populaire telefoons zijn die hiervan gebruik maken. Wel is het een opkomend besturingssystemen en verwacht wordt dan ook wel dat de komende jaren dit besturingssystemen zichzelf steeds meer op de kaart zal gaan zetten.

Producent Geeksphone

De maken van deze unieke mobiele telefoon is Geeksphone. Ook dit zal misschien niet direct tot de verbeelding spreken, maar in de telecom wereld is Geeksphone alles behalve een onbekende. De naam van de telefoon zal Revolution zijn. De specificaties van de telefoon duiden er niet op dat het een hele dure telefoon zal gaan worden, maar eerder een telefoon in het segment van de middenklasse.

Sony komt met nieuwe goedkope telefoons

Dat Sony met een Xperia Z2 gaat komen weten we al, maar Sony zal het hier niet bij gaan laten wat telefoons voor de korte termijn betreft. De Xperia Z2 is natuurlijk een high-end telefoon en het prijskaartje zal flink zijn, tenzij je natuurlijk voor de Xperia Z2 met mobiel abonnement gaat, maar dan nog blijft in elk geval de waarde van de telefoon hoog liggen. Sony zal echter ook met andere telefoons komen en in totaal gaat het dan om 2 nieuwe telefoons die geïntroduceerd zullen worden. In de eerste plaats zal dit de Xperia T2 Ultra zijn en in de tweede plaats gaat het over de Xperia E1. De een is aanmerkelijk goedkoper dan de ander en van de Xperia T2 Ultra kunnen we eigenlijk het beste zeggen dat deze een beetje in het middenklasse segment hangt, want over een echt goedkope telefoon kunnen we eigenlijk niet spreken, aangezien men er alsnog een slordige 400 euro voor zal moeten neertellen. De Xperia E1 is wel een echt goedkope telefoon, want voor amper 150 euro heb je die binnenkort namelijk al in huis gehaald. En omdat naast deze telefoons dus ook nog de Xperia Z2 binnenkort verwacht wordt heeft Sony eigenlijk in iedere prijsklasse wel weer iets nieuws voor de Sony-liefhebber. Of de telefoons allemaal tegelijk zullen worden geïntroduceerd is niet bekend, maar de telefoons zullen elkaar in het geval dit niet zo mocht zijn vast niet veel gaan ontlopen.

Xperia Z1 krijgt opvolger

Een jaar geleden werd de wereld verblijd door Sony met een memorabele telefoon, namelijk de Xperia Z1. Veelvuldig werden er mobiele abonnementen met deze telefoon aangeschaft en de gebruikers van deze telefoon zijn absoluut zeer tevreden. Het is dan ook geen wonder dat Sony hier graag een vervolg aan wilt geven en dat gaan zij ook in dit voorjaar doen, aangezien dan de Sony Xperia Z2 op de planning staat. Natuurlijk zullen er verbetering aan het toestel zijn gedaan, maar uitspraken uit het kamp van Sony zijn hier nog over gedaan en dus is op wereldwijde blogs wel genoeg informatie te lezen over de Sony Xperia Z2, maar is er dus nog niks door Sony zelf bevestigd en weten zij de spanning dus nog goed te bewaren totdat zij zelf de telefoon zullen onthullen.

Sony lijkt trend door te zetten

Op verschillende vlakken lijkt Sony haar vaste trend door te zetten. Naar verluid is de Sony Xperia Z2 net als al vele andere modellen van Sony ook weer bestand tegen spatwater en tegen stof en zal deze opnieuw ook weer een goede camera hebben die boven de 20 Megapixel heeft. Dat had de Z1 ook, dus misschien dat Sony er voor de Z2 zelfs nog een schepje bovenop gaat doen, maar daar komen we vanzelf achter. Er zal wellicht ook een snellere processor in de Z2 gaan komen. De Z2 zal uiteraard niet de telefoon zijn die op Microsoft gaat draaien, maar mogelijk heeft Sony hier dus wel andere plannen mee.

Samenwerking Sony en Microsoft nabij

We lijken er toch niet meer onderuit te kunnen dat een samenwerking tussen Sony en Microsoft op korte termijn zal worden beklonken. Er is nog niets bevestigd, maar Sony heeft wel laten weten dat het niet de ambitie heeft om slechts alleen mobiele telefoons met Android te produceren en aangezien Microsoft graag een samenwerking met het bedrijf aan wilt gaan lijkt het toch niet meer fout te kunnen gaan dat deze partijen gaan proberen om elkaar naar grotere hoogten te stuwen. Microsoft probeert natuurlijk met man en macht om telefoonmerken ervan te overtuigen dat zij ook eens een mobiele telefoon moeten maken met Windows en Sony lijkt hier dus de charme wel van te zien. Voor de consument is het natuurlijk ook niet verkeerd dat er naast Android en iOs ook gewoon andere besturingssystemen bestaan voor goede mobiele telefoons. Bij het afsluiten van een mobiel abonnement met telefoon krijgt een consument zo alleen maar meer keuze en naar ons idee is dat natuurlijk alleen maar goed.

Windows Phone van Sony nog dit jaar

We mogen toch wel verwachten dat als beide partijen een samenwerking met elkaar aangaan we de Windows Phone nog dit jaar gaan zien. Het is namelijk toch wel iets wat voor beide partijen weer een nieuwe ervaring is en het lijkt dan ook logisch dat ze achter deze introductie een beetje vaart gaan zetten.

Ascend Mate 2 van Huawei

Met de Ascend Mate deed Huawei het natuurlijk helemaal niet slecht en dat zal dan ongetwijfeld ook de reden zijn geweest om hier een vervolg aan te geven en dus ook met een Ascend Mate 2 te gaan komen. Wat er tot nog toe bekend is over de Huawei Ascend Mate 2 is dat er eigenlijk tamelijk weinig aan veranderingen is doorgevoerd. Wat erg in het voordeel van de Ascend Mate 2 spreekt is dat deze mobiele telefoon voorzien is van een bijzonder goede accu, welke het mogelijk zou moeten maken om mobiel te internetten voor een half etmaal aan een stuk. Dat is dus een flinke periode en hiermee zou het opladen van je mobiele telefoon dus niet elke dag hoeven, zoals bij sommige andere high-end telefoons van andere merken wel het geval is. Toch is de Ascend Mate 2 natuurlijk wel op bepaalde punten te onderscheiden van de gewone Ascend Mate, want waar bijvoorbeeld met dit tweede deel sprake van is is dat de telefoon geschikt voor 4G is. Dat Huawei voor 2014 nog meer in het vat heeft zitten dan enkele deze telefoon hebben zij duidelijk laten merken, maar de Ascend Mate 2 zal toch wel een van de eerste, zo niet de eerste telefoon zijn die zij uit zullen gaan brengen in 2014.

Samsung wil meer focus op software

De grote baas van Samsung Lee Kun-hee heeft te kennen gegeven dat Samsung van plan is om een nieuwe weg in te gaan slaan en zich ook op andere gebieden meer te gaan specialiseren dan dat zij nu doen. Samsung wordt met name zo geroemd om de hardware die het bedrijf fabriceert, maar volgens de grote baas van Samsung moet Samsung ook groter worden in software produceren en dat is volgens hem dan ook het goede voornemen voor het aankomende jaar van Samsung. Uiteraard zal het voornemen niet alleen maar voor het aankomende jaar gelden, maar zal het iets zijn waar Samsung stukje bij beetje aan gaat bouwen. De meest verkochte telefoons zijn natuurlijk al jaren van Samsung en men sluit dus graag een mobiel abonnement met Samsung telefoon af, zo blijkt. Maar Samsung zou Samsung niet zijn als het niet de ambitie zou hebben om meer dan alleen maar een hardware-gigant te zijn.

Samsung groeit maar door

Het einde lijkt nog niet in zicht voor de groei die Samsung in de afgelopen jaren meemaakt. Ieder jaar presteren ze het toch maar weer om er een schepje bovenop te doen en bijvoorbeeld nog meer mobiele telefoons te verkopen dan het jaar ervoor. Dat zij dus hun grenzen willen verleggen is allerminst verrassend, want met de enorme staat van dienst die Samsung momenteel al heeft is alles in de toekomst nog mogelijk. Op dit moment zit onder meer de Galaxy Core Advance eraan te komen.

Sneller internet bij abonnement

Heb jij een mobiele telefoon abonnement bij een van de volgende providers: Hi, KPN of Telfort? Dan is er voor jou zeer goed nieuws, want over enkele weken zullen alle consumenten die een abonnement hebben met mobiel internet gebruik kunnen gaan maken van sneller internet zonder dat hier verdere kosten aan zitten verbonden. Zelden krijg je iets gratis in het leven, maar hierbij geldt toch echt dat er aan de kosten van je abonnement niks zal gaan veranderen, maar dat je mobiel internet dus een upgrade krijgt waardoor sneller internet mogelijk is. Dit is dus een leuke bonus indien je dus over een mobiel abonnement bij een van de boven genoemde providers beschikt. De reden is heel simpel, want volgens KPN is het netwerk momenteel kwalitatief gezien zo goed dat de hogere snelheden makkelijk door iedereen kunnen worden gehaald en vandaar dat dus ook is besloten om ook echt iedereen hier plezier aan te laten beleven. Er zitten natuurlijk nog meer providers aangesloten bij het KPN netwerk, maar consumenten die van een provider als bijvoorbeeld Simyo een telefoon abonnement hebben komen dus niet in aanmerking voor de verhoging van de internet snelheid.

Wanneer sneller internet bij abonnement?

Uiteraard aan het einde van de maand januari zal iedereen de verandering ervaring op zijn of haar mobiele telefoon. Overigens zal je provider je hier persoonlijk van op de hoogte stellen als dit gebeurt door middel van een tekstbericht.

Aanpassing mobiele abonnementen Vodafone

Vodafone ziet zichzelf genoodzaakt om haar mobiele abonnementen aan te passen en dan met name op het vlak van mobiel internet bij sim only. Dit heeft uiteraard alles van doen met het 4G internet dat sinds een half jaar ook door Vodafone gebruikers te gebruiken is. Doordat Vodafone een forse toename ziet van het datagebruik sinds de introductie van 4G voelen zij nu dus de nood om het een en ander aan aanpassingen door te voeren binnen de mobiele telefoon abonnementen. Dit houdt dus in dat er uitbreidingen worden doorgevoerd bij mobiel internet en dit is natuurlijk ook terug te zien in de prijzen van de mobiele abonnementen, want meer data betekent vanzelfsprekend ook dat de prijs een klein beetje hoger zal gaan uitpakken vanaf nu.

Meer data, gelijke prijs abonnement

Niet bij alle abonnementen van Vodafone zal de prijs omhoog gaan, ondanks dat er toch een verandering zal gaan plaatsvinden. De prijzen zullen namelijk alleen maar stijgen bij de echt grote databundels en dan hebben we het dus over meerdere GigaBytes. Bij de wat kleinere bundels waarbij ook de data iets omhoog is gekropen zal de prijs van een mobiel abonnement onveranderd blijven en daar kun je dus als consument dankbaar gebruik van gaan maken, mits je natuurlijk een dergelijk mobiel abonnement hebt of nog zal gaan afsluiten.

Mobiel abonnement kwaliteit

Wat betreft de kwaliteit van een mobiel abonnement is dat niet iets om je druk over te maken. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je een mobiel abonnement aanschaft bij een provider als Tele2. Mogelijk denk je dan dat je ook op het moment dat je je mobiele telefoon gebruikt belt via het netwerk van Tele2, maar het is zo dat er slechts weinig netwerken in Nederland beschikbaar zijn en dat Tele2 zelf helemaal geen netwerk heeft. Nee, wanneer je namelijk een mobiele telefoon abonnement van Tele2 hebt gebruik je het netwerk dat toebehoort aan T-Mobile. En zo werkt het eigenlijk met het merendeel van de telefoon providers. Dat is dan ook de reden dat je geen vrees hoeft te hebben dat je bij een telefoon provider aanbelandt waarbij vervolgens het netwerk niet goed is en je zodoende bijvoorbeeld tijdens bellen vaak geen bereik hebt. Dit zal namelijk zelden kunnen voorkomen.

Netwerken mobiele telefoon abonnementen

Je weet nu inmiddels dat een van de netwerken die we in Nederland tot onze beschikking hebben die van T-Mobile is. Dat is echter niet het enige netwerk, want hiernaast zijn ook KPN en Vodafone nog beschikbaar als netwerk. Het betekent dan ook dat alle telefoon providers die mobiele abonnementen aanbieden van een van deze netwerken gebruik maken. Een telefoon provider waarbij bijvoorbeeld alles via het KPN-netwerk loopt is Simyo. Dat is dus belangrijk om te weten, want op die manier weet je in elk geval ook beter wat je in huis haalt. Telefoon providers zullen altijd aangeven welk netwerk er gebruikt wordt en dat zou dus eventueel mee kunnen wegen in je beslissing.

Xiaomi groot succes in China

Xiaomi is in de afgelopen jaren toch wel een van de meest spraakmakende telefoon fabrikanten in China te noemen, want de groei die het bedrijf meemaakt is echt exceptioneel. Zo ook weer de groei die ze hebben meegemaakt in 2013, want in dit jaar werd ruim anderhalf keer meer verkocht aan mobiele telefoons dan in het jaar 2012. We kunnen dan ook alleen maar stellen dat het voor wat Xiaomi betreft een zeer geslaagd jaar is geweest. De mobiele abonnementen met de telefoons van Xiaomi waren dus amper aan te slepen en het succes dat er wordt geboekt is volgens ons met name te danken aan het feit dat de productie bij Xiaomi amper heeft stilgestaan en dit heeft dus zeer zeker zijn vruchten afgeworpen.

Xiaomi stelt doelen

Natuurlijk is Xiaomi tevreden met de resultaten die het heeft geboekt, maar dat betekent vanzelfsprekend niet dat zij niet nog veel meer willen en nog veel verder willen komen. Zij hebben zichzelf namelijk als doel gesteld om in 2014 de verkoop te vertweevoudigen. Omdat Xiaomi dus binnen de landsgrenzen van China zo aan de weg aan het timmeren is zijn ze ook van plan om hun heil verder weg te zoeken en dus buiten de landsgrenzen te gaan treden. Waar zij precies hun heil willen gaan zoeken moet nog worden bekeken, maar dat we voorlopig het laatste nog niet van Xiaomi hebben gehoord mag hiermee wel duidelijk zijn. Wie weet waar we binnenkort al Xiaomi telefoons met mobiele abonnementen kunnen gaan kopen. Op www.mobielabonnementen.nl zijn helaas geen abonnementen met telefoons van Xiaomi terug te vinden, want zoals je al kon lezen zijn ze hier in Nederland niet te koop.

Telefoon providers

Wat je zonder meer op zal vallen is dat er tussen de goedkope providers eigenlijk geen providers staan met de grootste reputatie. Hiermee doelen we dan op de providers KPN en Vodafone en natuurlijk ook niet te vergeten T-Mobile. Waarom deze telefoon providers niet in het overzicht op mobielabonnementen.nl zijn terug te vinden is te verklaren door het feit dat deze telefoon providers ook gewoon niet tot de meest goedkope providers behoren. En omdat we je graag aan een goedkoop abonnement willen gaan helpen staan die er dus ook niet tussen, want voor hetzelfde geld heb je bij andere telefoon providers gewoon veel meer en je wilt logischerwijs gewoon zoveel mogelijk hebben, maar er toch zo min mogelijk voor betalen. Dat willen we eigenlijk allemaal en daarom is het bekijken van een telefoon provider als Simyo voor een mobiel abonnement dan ook een veel logischere en een veel goedkopere keuze. Over Simyo zijn we sowieso bijzonder te spreken, zowel over de prijzen als de klantenservice en dat is dan ook de reden dat zij bovenaan het lijstje prijken van telefoon providers.

De meest goedkope telefoon providers

De meest goedkope telefoon providers, daar wil je natuurlijk mee in zee gaan. Een mobiele telefoon abonnement is toch gewoon weer een toevoeging aan de maandelijkse vaste lasten en als je deze dan zoveel mogelijk kunt drukken door een mobiel abonnement bij een goedkope telefoon provider te nemen zou je dat ook niet uit de weg moeten gaan. Het geld dat je overhoudt kun je weer voor andere dingen gebruiken, maar gezien de hoeveelheid goedkope telefoon providers lijkt het niet nodig om mobiele abonnementen tegen te hoge prijzen te moeten afsluiten.

Spotify gratis aanbieden groot succes

Ongeacht wat voor mobiel abonnement je ook bezit, sinds kort is het door Spotify mogelijk gemaakt om de app helemaal voor niets te gebruiken, waar dit dus tot voor kort nog geld kostte. Het geldbedrag wat er namelijk eerder voor het gebruik van de app moest worden neergeteld was 10 euro en dat dus iedere maand. Alhoewel de app door zeer veel mensen in gebruik werd genomen is er toch besloten om Spotify nu gratis aan te bieden en we mogen gerust stellen dat het succes heel erg groot is, aangezien er al meer dan 4 maal zoveel gebruikers zijn dan hiervoor. Dat is natuurlijk ook niet vreemd, want Spotify is een puntgave app en is dan ook een toevoeging voor iedere mobiele telefoon en ieder mobiel abonnement.

Spotify echt kosteloos?

Spotify is inderdaad echt geheel kosteloos, maar natuurlijk kom je er niet onderuit dat je zo nu en dan wel een advertentie voorbij hoort komen. Dit is ook niet meer dan normaal, aangezien Spotify natuurlijk toch ergens het geld vandaan moet halen. Omdat de app wel gratis is zul je er waarschijnlijk wel prima mee kunnen leven dat je af en toe een advertentie voorbij hoort flitsen. Het maakt niet uit wat voor smartphone of mobiel abonnement je hebt, want Spotify zal zich lenen voor iedere soort smartphone die er is. Download de app dus ook, zodat je direct kunt gaan starten met het beluisteren van populaire muziek vanaf je mobiele telefoon.

Beste mobiel abonnement

Het beste mobiel abonnement is vanzelfsprekend het abonnement dat op alle fronten exact datgene heeft te bieden wat nodig is. Wat tegenwoordig vaak bij in elk geval goedkope mobiele abonnementen het geval is is dat alles wat je in een maand tijd overhoudt aan data, zoals dat je bijvoorbeeld van de 500 belminuten waarover je de beschikking hebt er slechts 300 hebt gebruikt, je niet kunt meenemen. Dat houdt dus in dat de 200 niet gebruikte belminuten gewoon komen te vervallen en je de volgende maand gewoon weer 500 belminuten hebt bij je mobiel abonnement. Er zijn ook nog mobiele telefoon abonnementen die overigens wel gewoon je alles mee laten nemen, mocht er iets overblijven, maar vooral goedkope mobiele abonnementen bieden de optie niet. Op zich niet erg, maar dan moet je er natuurlijk wel gewoon voor zorgen dat het je ook niet overkomt. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je vooraf de jusite data kiest. Blijkt naderhand toch dat je keuze vooraf niet goed was, dan kun je (in elk geval bij sim only) de boel omgooien zodat je uiteindelijk toch voor jezelf weer het beste mobiel abonnement hebt gecreëerd.

Kies je beste abonnement zelf

Een mobiele telefoon abonnement dat door jou zelf gemaakt is kan onmogelijk slecht zijn. Is dit wel het geval, dan kun je hiervoor enkel maar jezelf de schuld geven. Dit geldt dan met name voor sim only, aangezien je hier de touwtjes zelf strak in handen hebt en dus ook zelf de regie bepaalt van je abonnement. Kies zorgvuldig en kies bewust en er is in feite maar heel weinig dat er dan nog fout kan gaan.

Samsung Galaxy Core Advance

Er is weer nieuws uit het kamp van Samsung over een mobiele telefoon die in het segment valt van de laag geprijsde telefoons. Het gaat namelijk over de Samsung Galaxy Core Advance en dat dit dus een mobiele telefoon is geworden die met een goedkoop mobiel abonnement gepaard zal gaan is wel duidelijk, alhoewel er verder nog niet door Samsung is gesproken over een prijs voor het toestel. Wij gaan ervan uit dat deze Core Advance een prijs mee zal gaan krijgen die nog onder de 200 euro ligt, maar het blijft bij speculeren. In elk geval zou 200 euro een mooie prijs voor de telefoon zijn, aangezien het wel een telefoon is die mogelijkheden biedt en dus niet zomaar de eerste de beste is. Het is anderzijds natuurlijk ook niet een van de beste telefoons die Samsung die wereld in heeft geholpen. Je krijgt met de Core Advance een telefoon met 4,7 inch beeldscherm, welke het wel met een wat lage resolutie zal moeten doen, maar daarvoor is het dan ook een goedkope telefoon.

Mobiel abonnement met Core Advance

Voor mensen die graag een mobiel abonnement zouden willen hebben met de Core Advance telefoon erbij is er weinig goed nieuws op het moment te melden, want Samsung heeft noch ontkend, noch bevestigd dat de telefoon zijn intrede in Nederland gaat maken. Omdat dit dus niet zeker is kun je wellicht je focus maar beter verleggen en een ander toestel kiezen, want het kan goed zijn dat de telefoon Azië niet zal gaan verlaten na productie.

Sim only is goedkoop

Mocht je twijfels hebben bij de prijzen die bij een sim only abonnement horen, dan kunnen we je bij deze mededelen dat we daar allerminst ontevreden over zouden mogen zijn. Waarom dit zo is? Omdat er onderzoek is gedaan waarbij bij een aantal andere grote Europese landen is onderzocht hoe hier de verhoudingen liggen voor wat betreft mobiele abonnementen. En wat blijkt hieruit; Nederland scoort zowel heel goed als heel slecht. Sim only abonnementen zijn namelijk gewoon prima te betalen in Nederland, dat is namelijk uit het onderzoek naar voren gekomen. Dat kan ook haast niet anders als je al eens de prijzen van de goedkope providers onder de loep hebt genomen. Er kan namelijk niet heel veel meer van de prijs af. Uit het onderzoek is dus maar eens te meer gebleken dat je er gewoon heel slim aan doet om op het moment dat je een mobiel abonnement wilt gaan kiezen te gaan voor sim only. De bevestiging is er in elk geval, dus het is aan jou om hier gehoor aan te geven.

Abonnement + toestel is duur

Het is een schril contrast, maar waar sim only dus goedkoop blijkt te zijn is dit exact het omgekeerde waar het een abonnement + toestel betreft. Toch vreemd dat deze abonnementen eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar staan, want gebleken is dus dat Nederlanden met dergelijke abonnement dus juist weer helemaal niet bij de goedkoopste landen hoort en juist bij de duurdere. Nu je weet dat het inderdaad zo in contrast met elkaar staat kan dit in elk geval ervoor gaan zorgen dat je keuze beïnvloed wordt op een positieve manier. Sim only kan in combinatie met elke smartphone, maar ook als je telefoon geen smartphone is. Sim only kan dus altijd!

Smartphone gebruik neemt toe

Je denkt misschien dat er tegenwoordig alleen nog maar smartphones worden gemaakt, maar dat is natuurlijk niet waar. Er worden ook nog steeds genoeg mobiele telefoons geproduceerd die geen smartphones zijn, want hier is ook nog steeds gewoon een hele goede markt voor. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vrijwel elk merk ook dus mobiele telefoons uitbrengt in dit segment, om zo ook de mensen die hiernaar op zoek zijn tevreden te kunnen stellen. Wel lijkt het een markt te zijn die langzaam maar zeker uit begint te sterven, dan hebben we het over de markt van de niet-smartphones. Op zich ook een logische verandering, want het is zeker niet logisch om van een smartphone de stap terug te maken naar een niet-smartphone, maar andersom is het alweer veel logischer om van een niet-smartphone naar een smartphone te gaan, aangezien de mogelijkheden gewoon stukken uitgebreider zijn en het dus gewoon een stap vooruit is om naar een smartphone over te gaan. Veelal zorgt een overstap naar een smartphone ook voor een verandering in het mobiel abonnement, want men gebruik een smartphone toch net even anders en toch net even vaker ook. Plots heb je de mogelijkheid dingen op te zoeken op internet en dat betekent dus ook dat je mobiel abonnement ook mobiel internet moet bevatten.

Alleen maar sterkere groei smartphones verwacht

Het verbaast ons niet dat er de komende jaren alleen nog maar meer opkomst van de smartphone wordt verwacht. De reden hiervoor staan natuurlijk al in de voorgaande paragraaf beschreven. Men zal niet snel de stap terug maken. Daarnaast worden technologieën ook continue verbeterd, waardoor smartphones ook steeds weer geavanceerder worden en het dus ook telkens aantrekkelijker wordt ervoor te gaan kiezen. Met een smartphones hoeft het overigens niet per se dat je je mobiele telefoon abonnement ook daadwerkelijk aan gaat passen, maar voor de hand ligt het wel.